Çerez Politikası

Dent Grup Diş Sağlığı Danışmanlık Hiz. Ve Tic. A.Ş. ("DentGroup ") sahibi olduğu dentgroup.com.tr web sitesinin ("Web Sitesi") ziyaretçilerinin gizlilik ve kişisel verilerinin korunması haklarını gözeterek ziyaretçilerine daha iyi bir kullanım deneyimi sağlayabilmek için kişisel verilerini işlemekte ve internet çerezleri kullanmaktadır. İşbu Çerez Politikası ("Politika"), tüm Web Sitesi ziyaretçi ve kullanıcılarına hangi tür çerezlerin hangi koşullarda kullanıldığını, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili diğer mevzuat kapsamında site ziyaretçilerinin hangi tür kişisel verilerinin hangi amaçlarla ve hangi yöntemlerle işlendiğini açıklamaktadır.

Dent Group internet sitesini ve uygulamalarını kullanmanız halinde, Dent Group Çerez Politikası kapsamında çerez ve benzeri teknolojiler kullanılabilir, cihazınıza kaydedilebilir ve kişisel verileriniz aşağıda ve Dent Grup Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaç ve yöntemlere uygun olarak işlenebilir.

Politika'yı kabul etmeniz ve Web Sitesi'ni ziyaret etmeniz halinde, üye olmasanız dahi aşağıda yer alan kişisel verilerinizi işleyebiliriz:

  • IP adresiniz;
  • Konumunuz;
  • Web Sitesi'ni kullanım şekliniz, süreniz ve gezinme tercihleriniz;
  • Bağlantı sağladığınız cihaza ait özellikler;
  • Web Sitesi'ne yönlendirilmiş olduğunuz diğer web siteleri, link ve kanallar.

I-) Çerez Nedir ve Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Çerezler, bir internet sitesini ziyaret ettiğiniz zaman oluşturulan ve cihazınıza kaydedilen küçük dosyalardır. Ziyaret ettiğiniz internet sitesindeki gezinme bilgilerinizi kaydederek çevrimiçi deneyiminizi daha kolay hale getirme amacıyla kullanılırlar. Çerezler sayesinde internet siteleri oturumunuzu açık tutabilir, kullanım tercihlerinizi hatırlayabilir veya size uygun içerikler sunabilir. Çerezler hakkında daha detaylı bilgiye aboutcookies.org ya da allaboutcookies.org adreslerinden erişebilirsiniz.

Dent Group olarak www.dentgroup.com.tr sitemizde çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz.

Çerezlerin kullanılmasının temel amaçları;

  • Web Sitesi'nin daha etkili kullanılabilmesi için bazı teknik verilere ihtiyaç duyulması,
  • Şirket'in sizin Web Sitesi'ni tarama ve kullanma tercih ve alışkanlıklarınıza ilişkin bilgilerin toplanması,
  • Şirket'in, 5651 sayılı Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'ten kaynaklananlar başta olmak üzere, kanuni ve sözleşmesel yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için IP adresiniz gibi kişisel verilerinize ihtiyaç duyması.

6698 sayılı Kanun’un 5. ve 8. maddeleri uyarınca gerekli olan hallerde rızanız doğrultusunda, aksi hallerde rızanız alınmaksızın Kanun’un 5. ve 8. maddelerinde belirtilen istisnalar kapsamında yukarıdaki amaçlar doğrultusunda işlenebilecektir. Dent Group olarak, Çerez (Cookie) Politikası kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde şirketimizin hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilerle, bağlı ortaklıklarımızla, iş ortaklarımızla ile paylaşabiliriz. Verilerin aktarıldığı tarafların kişisel verilerinizi dünyanın her yerindeki sunucularında saklayabileceğini belirtmek isteriz.

II-) Hangi Tür Çerezleri Hangi Şekillerde Kullanıyoruz?

Web Sitesi'nde farklı türlerde çerezler kullanmaktayız. Bunlar Web Sitesi'nin çalışmasını sağlamak için kullanılması zorunlu olan çerezler, işlev çerezleri, analiz/performans çerezleri ve hedefleme/reklam çerezleridir.

Kullanılması Zorunlu Olan Çerezler: Bu çerezler, Web Sitesi'nin düzgün şekilde çalışması için mutlaka gerekli olan çerezlerdir. Bu çerezlere, sistemin yönetilebilmesi, sahte işlemlerin önlenmesi için ihtiyaç vardır ve engellenmesi halinde Web Sitesi çalışamayacaktır.

İşlev Çerezleri: Bu çerezler size daha gelişmiş ve kolay bir kullanım deneyimi yaşatmak için kullanılan çerezlerdir. Örneğin önceki tercihlerinizi hatırlamak, Web Sitesi üzerinde video ve sosyal medya içeriklerine rahatça erişmenizi sağlamak işlevlerini yerine getirmektedir. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz.

Analiz/Performans Çerezleri: Bu çerezler, Web Sitesi'nin işleyişinizi analiz edip anlamımızı sağlayan ve sizinle etkileşime geçerek Web Sitesi'ni geliştirebilmemizi sağlamaktadır. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz.

Hedefleme/Reklam Çerezleri: Bu çerezler, size, reklam içerikleri de dâhil olmak üzere, ilginizi çekebilecek içerikleri saptayarak sunmamız için kullanılmaktadır. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz. Ancak bu çerezleri engellemeniz, reklam içeriklerini tamamen engellemeyecek sadece sizin ilginizi çekebilecek olan reklamlar yerine genel içerikli reklamlar sunulacaktır.

Web Sitesi, toplanan kişisel verilerinizi yurt içinde ve yurtdışında, yeterli korumanın bulunduğu veya bulunmadığı üçüncü taraflarla paylaşılabilir. Web Sitesi'nde kalmayı tercih ederek, Politika'yı onaylamış kişisel verilerinizin üçüncü kişilerle paylaşılmasına ve yurtdışına aktarılmasına açık rıza göstermiş olacaksınız.

Web Sitesi'nde üçüncü kişilerin başta reklam hizmetleri olmak üzere hizmet sağlamasına yardımcı olmak ve bu hizmetlerin etkinliğini artırmak için hedef ve izleme çerezleri kullanılır. Bu çerezler, ziyaret ettiğiniz web sayfalarını ve siteleri hatırlayabilir ve başta kullanıcı cihazının IP adresi olmak üzere kişisel verileri toplayabilir.

Web Sitesi, bilgi toplamak, ilgi alanlarınızı ve demografik verileri hatırlamak ve size hedeflenmiş reklamları sunmak, reklamları iyileştirmek ziyaret edilme ve reklam gösterimleri sayısını, reklam hizmetlerinin diğer kullanımlarını ve bu reklam gösterimleri ve reklam hizmetleriyle ilgili etkileşimler arasındaki oranı belirlemek için hem birinci taraf hem de üçüncü taraf çerezlerini kullanmaktadır.

Web Sitesi; Facebook, Twittter ve Instagram gibi sosyal ağlara bağlantı sağlayan sosyal eklentilerden faydalanmaktadır.

Web Sitesi'ni ziyaret ettiğinizde ve bu eklentileri kullandığınızda, Web Sitesi doğrudan seçilen sosyal ağın sunucusuna bağlanır. Ardından, eklentinin sunduğu içerik doğrudan sosyal ağlardan web tarayıcınıza iletilir ve ziyaret etmekte olduğunuz web sitesine eklenir. Böylelikle ilgili sosyal ağ size ait verilere ulaşarak işleyebilir ve ilgili sosyal ağdaki hesabınıza ait verilerle birleştirebilir.

Lütfen sosyal ağların eklentiler aracılığıyla işlediği verilerin kapsamı üzerinde herhangi bir etkimiz ve kontrolümüz olmadığını unutmayın. Sosyal ağların kişisel verilerinizi hangi amaçla, hangi yöntemlerle ve hangi süreyle işleyeceğine ilişkin daha fazla bilgi almak için lütfen ilgili sosyal ağlar tarafından yayınlanan kişisel verilerin işlenmesi/gizlilik politikalarını dikkatlice inceleyin.

III-) Çerezlerin Kullanılmasını Nasıl Engelleyebilirsiniz?

Birçok internet tarayıcısı, çerezleri varsayılan ayar olarak kabul etse de, tarayıcınızın ayarlar bölümünden çerezleri reddedebilir veya silebilirsiniz. Tarayıcı ayarlarınızı nasıl düzenleyeceğiniz hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen tarayıcınızın yardım ekranına başvurun.

Çerezleri reddetmeyi ya da silmeyi seçerseniz, bunun, Dent Group internet sitelerinin bazı özelliklerinin veya hizmetlerinin düzgün şekilde çalışmasını engelleyebileceğini ve bu yüzden Dent Group internet sitelerindeki deneyiminizi etkileyebileceğini unutmayınız. Çerez tercihleriniz, kullandığınız tarayıcı üzerinden yönetildiği için, farklı bir tarayıcı kullandığınızda ya da yeni bir bilgisayar satın aldığınızda reddetme tercihlerinizi de yenilemeniz gerekecektir.

Dent Group, çerezleri Gizlilik Politikası kapsamında kullanmakta olup, çerezlerle ilgili kullanım şartlarını ve Çerez Politikasını değiştirme hakkını saklı tutar.

VI. Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız


1. Kullanıcının Hakları: 

Kullanıcı, aşağıdaki hususları "Bizimle İletişime Geçin" "Ailesine Katıl" "İş Başvuru Formu" "Görüş-Öneri" "Doktoruna Sor" "Randevu Al" "Çözüm Ortaklığı" "Anlaşmalı Kurum" "DentGroup Academy" "İletişim" bölümlerinde yer alan kanallar vasıtasıyla DentGroup'dan talep edebilir:
1. Kişisel Verilerinin işlenip işlenmediği hakkında bilgi,
2. Kişisel Verilerin İşlenmesinin kapsam ve yöntemleri hakkında bilgi,
3. İşlemenin amacı ve amaca uygun olup olmadığı hakkında bilgi,
4. Kişisel Veri aktarımının yapıldığı ve Türkiye'de bulunan veya bulunmayan üçüncü kişilerin kimlik bilgileri,
5. Kişisel Verinin yanlış veya eksik bir şekilde işlendiği takdirde düzeltilmesi,
6. İşlemenin amacı hükmünü yitirdiğinde Kişisel Verilerin silinip yok edilmesi,
7. Kişisel Verileri aktarılmış olan üçüncü kişileri 1.5 ve 1.6 maddelerinde belirlenmiş taleplere ilişkin bilgilendirmek için DentGroup'dan talepte bulunulması,
8. Otomatik sistemlerle Kişisel Veri analizi sonucunda kullanıcıya karşı oluşan herhangi bir sonuca itiraz edilmesi,
9. Kişisel Verilerin yasadışı olarak İşlenmesi sonucunda oluşan zararlar için tazminat talep edilmesi.


2. Haklarınızın Sınırları


1. DentGroup, makul olmayan nedenlerle tekrarlanan, yeni sistem ve/veya sistemler kurma veya mevcut sistem, usul ve uygulamaları temelden değiştirme gibi orantısız teknik girişimleri gerektiren, diğer kişilerin bilgilerinin gizliliğini riske atabilecek veya yedek sistemlerde yer alan ilgili bilgilere ilişkin veya DentGroup açısından ciddi masraf gerektiren talepler gibi son derece elverişsiz talepleri reddedebilir.
2. DentGroup, Kullanıcıya Kişisel Verilerine erişimi ve Kişisel Verilerinin düzeltilmesini aşırı çaba ve masraf gerektirmediği takdirde sağlayabilir. DentGroup'un amacı, Kişisel Verileri arızi veya kasti tahribattan koruyup hizmet ve servislerin sürdürülmesini sağlamaktır. Bundan dolayı, DentGroup'dan bilgilerin silinmesine ilişkin Kullanıcı talebi sonrasında DentGroup, kayıtlı kopyaları etkin sunucudan derhal silmeyebilir ve yedek sistemdeki bilgileri kaldırmayabilir.


3. Kullanıcının Yükümlülükleri

1. Kullanıcı, e-posta adresi, iletişim bilgileri, ödeme ve faturalandırma bilgileri de dâhil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın edindiği ve DentGroup'a verilen her Kişisel Verinin tam, doğru ve güncel olduğunu, verilen bilgilerin eksik, hatalı ve güncel olmaması halinde tüm risk ve sorumluluğun kendisinde olduğunu kabul ve garanti eder.
2. Kullanıcı, aile fertleriyle ilgili veya onlara ait olan her türlü Kişisel Verinin ilgili veri sahibinin rızası uyarınca verilmiş olduğunu kabul ve garanti eder.
3. Kullanıcı, Kişisel Verilerini DentGroup tarafından talep edilmesi halinde doğrulayacağını kabul ve taahhüt eder.
4. Kullanıcı, Kişisel Verilerinde değişik olduğunda derhal DentGroup'u bilgilendirecektir.
5. Kullanıcı, elektronik cihazlar vasıtasıyla Kişisel Verisini paylaştığında bütün gerekli güvenlik tedbirlerini almış olduğunu ve DentGroup'un web sitesine erişimini sağlarken güvenli ve uygun yazılım ve bağlantılar kullandığını ve buna ilişkin tüm riskin kendisinde olduğunu kabul eder.
6. Kullanıcı, üçüncü şahıslardan hileli ve dolandırıcılık amaçlı çağrılar alabileceğini, bu aramaların DentGroup unvanı kullanılarak gerçekleştirilebileceğini, DentGroup'un bu aramalar sırasındaki Kişisel Veri paylaşımından ve güvenliğinden sorumlu olmadığını kabul eder.
7. Kullanıcı, üçüncü bir şahsın Kullanıcının telefon numarası gibi iletişim bilgilerini ve araçlarını kullanarak yukarıda yer alan herhangi bir hakkın kullanılması için talepte bulunması halinde DentGroup'un bu durumdan sorumlu olmayacağını kabul eder.

VII. Bizimle İletişime Geçin

Politika ile ilgili tüm soru ve görüşlerinizi bize iletmek ve Politika'yı kabul ederek Web Sitesi'ni ziyaret etmeniz sırasında işlenen kişisel verilerinizin tamamının veya bir kısmının değiştirilmesini, silinmesini veya anonim hale getirilmesini talep etmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz: info@dentgroup.com.tr




Bu web sitesinin tüm tasarımı ve tüm içerik dentgroup’a aittir. dentgroup'un yazılı ve açık izni olmaksızın bunların kullanımı halinde ilgililer hakkında 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca cezai ve hukuki yollara başvurulacaktır.
Tüm hakları saklıdır
2023 dentgroup A.Ş.