Implant Tedavisi ve Süreçleri

Implant Tedavisi ve Süreçleri

Eksik dişler, hem sağlık hem de estetik açısından sorun teşkil eder. İmplant, bu tür sorunları ortadan kaldıran bir tedavi yöntemi. Çene kemiğine diş kökünü taklit eden bir vida ve üzerine dişi taklit eden bir kaplama yerleştirilerek hastanın günlük hayatına daha rahat ve sağlıklı bir şekilde devam etmesi amaçlanır. Yazımızın devamında tedavi ve tedavi sürecinin işleyişi ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşabilirsin!

 

Implant Nedir?

 

Implant kısaca çene kemiğinin içerisine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vidalar. Bu vidaların üzerine diş protezi yerleştirilir ve böylece eksik diş görüntüsü de ortadan kaldırılır.

 

İmplantın avantajlarında biri de komşu dişlerin tedavi sürecinde zarar görmemesi. Aynı zamanda tedavi sayesinde diş kök görevi gördüğü için yapay bir görüntü ortaya çıkmaz. Tedavi sonrasında rahatlıkla yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülebilirsin.

 

Diş Implantı Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

 

Tedaviye başlanmadan önce gerekli muayeneler dikkatli bir şekilde yerine getirilmeli. İmplant vidaları kendine ait uzunluğa ve genişliğe sahip. Bu yüzden implantın uygulanacağı bölgenin, çene kemiğinin, implant vidasını kabul edecek yükseklik ve genişlikte olması gerekir.

 

İmplant tedavisini etkileyen konulardan biri de hastanın sahip olduğu kemik yapısı. Bu tedavinin başarıya ulaşabilmesi için, hasta uygun bir kemik dokusuna sahip olmalı. Kemiğin sahip olduğu doku tespit edilmeden implant tedavisine başlanmamalı.

 

Hangi Durumlarda Implant Tedavisi Uygulanmaz?

 

İmplantın yapılmasının önerilmediği bazı durumlar var:

 

  • Hamilelik,
  • Bazi ilaçların kullanımı (Bisfosfanat vb.),
  • Yetişkinlik öncesi dönemler,
  • Radyoterapi- kemoterapi gören hastalar

 

Bu sakıncalı durumlardan dolayı, işlemi yapacak olan hekim, hastasının tıbbi geçmişini ve sağlık durumunu iyi biliyor olmalı.