Diş Taşı Temizliği

Diş Taşı Temizliği

Diş Taşı Temizliği

 

Diş taşı temizliği, ağız ve diş sağlığın temel tedavilerinin başında gelir. Diş taşları temizlenmediğinde ağızda ciddi sorunlar meydana gelebilir. Bunlardan en basiti diş eti iltihabı. Bu yüzden temizliğin düzenli periyotlarla yapılması gerekir. Konu hakkındaki soru işaretlerinin cevabını yazımızın devamında detaylı bir şekilde bulabilirsin!

 

Diş Taşı Temizliği Nedir?

 

Diş taşı temizliği nedir sorusu oldukça yaygındır. Bu işlem, diş ve diş etinin birleşim kısmında ya da dişlerin yüzeyinde oluşan tartarların temizlenmesi. Diş taşları, diş etlerinde inflamasyona sebep olur. Bunun sonucu olarak hasta şiddetli hassasiyetler hisseder ve dişetlerinde kanamalar meydana gelir.

 

Diş taşları, yiyecek ve içecekleri tutarak diş fırçalama gibi günlük rutinlerini zorlaştırabilir. Diş taşlarından kaynaklı meydana gelen bir diğer problem ise ağız kokusudur. Bakteri oluşumu kaynaklı olarak kişide ağız kokusu meydana gelir.

 

Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

 

Diş taşı temizliği, sadece diş hekimleri tarafından klinik ortamında gerçekleştirilebilecek bir tedavi yöntemi. Tartar temizliği, özel el aletleri ve ultrasonik cihazlar ile yapılır. Sonrasında özel cila maddeleri ve fırça yardımıyla diş yüzeyi dikkatli bir şekilde cilalanır. Bu işlem ile birlikte diş yüzeyinin pürüzlü olan yapısı azalır. Bu da yeni plak oluşumunu azaltır.

 

Diş Taşı Temizliği Ne Kadar Sürer?

 

Diş taşı temizliği ne kadar sürer sorusuna net bir cevap verebilmek mümkün değil. Tartarların derinliğine ve miktarına göre bu süre değişiklik gösterir. Aynı zamanda bu işlemde, diş hekimleri yalnızca diş taşlarını temizlemek ile kalmaz, tüm ağız bakımını da gerçekleştirir. 25-30 dakika süren işlem bazen ise 1 saati bulabilir. Çoğunlukla tek seansta tüm bu süreç tamamlanır. Diş eti hastalığına sahip olan hastalarda seans sayısı artış gösterebilir.